Het beste wat ik geleerd heb in Lapland

Ik ben net terug van weer een zalige trip naar Lapland. Van zaterdag tot dinsdag met xplorethenorth op avontuur, een perfecte mini-break.

Wat ik daar zeker van ga onthouden:

Vraag aan gids van iemand met koude handen en voeten:”Hebben die sledehonden het niet koud??”

Gids: ze kunnen het zeker koud hebben maar ze denken daar niet zo over na als ons. Het is koud, dan is dat zo, niks aan te doen en ze gaan verder met hun leven.

Niet nadenken over omstandigheden waar je toch niks aan kunt doen en het leven wordt vaak veel dragelijker.
Ik had ook koude voeten maar als je daar niet aan denkt voel je dat veel minder. Doe gewoon waar je mee bezig bent en waar je wel invloed op kunt uitoefenen :).

3 thoughts on “Het beste wat ik geleerd heb in Lapland”

    1. Serge, daar was ik inderdaad ook over aan het nadenken, wanneer zijn je voeten te koud? Ik had namelijk natte voeten gekregen voor we halverwege waren bij een dagtocht en bij -15 graden is dat verre van ideaal. Nog een uur of 4 verder met natte schoenen dus. Toen we aankwamen stond het ijs dan ook in m’n laarzen maar na 10 minuten waren m’n tenen toch terug opgewarmd. Zo snel worden je tenen dus niet zwart. 🙂

Comments are closed.