Dat het slecht ging vandaag

Geen paniek, niks ergs aan de hand. Het rondje lopen ging slecht vandaag.

Pfoe lang geleden dat het zo stroef ging.

Het begon al voor het lopen, eten bleef om m’n maag liggen, lopen dan maar wat uitgesteld.

Toch vertrokken maar vanaf de eerste meter loden benen. Geen fut, benauwd, 6km voor gene meter vooruitgegaan en afgezien.

Ik denk dat de fietstocht van gisteren en de vakantie nog in de kleren zit, het fietsen ging gisteren ook niet bijster vlot.

Maar slechte trainingen trainen karakter zullen we maar zeggen, op tijd bed in vandaag en volgende leer beter!

Maar van de andere kant heb ik niet te klagen al sinds oktober vorig jaar zo goed als blessurevrij aan het lopen.

Ik ben langzaam maar zeker een basis aan het leggen voor een nieuwe marathon. Ik mik op 30-36km per week en dat lukt aardig goed tot nu toe.

En een slecht loopje van 6km van vandaag telt ook om aan die kilometers te komen. Maar hoe meer ik lees over looptraining hoe meer ik besef dat mijn PR van 3u32 niet slecht is voor de training die ik er ingestoken heb.

De key to marathonsucces is blessurevrij blijven en kilometers vreten met 35km per week is een tijd van 3u30 zowat het hoogst haalbare.

De runnersworkouts, wat kracht en stabiliteitsoefeningen, moet ik wel nog eens terug op m’n programma zetten en daarna rustig naar 40-45km per week evolueren naar het einde van het jaar toe en dan zien we wel voor een marathon ergens volgend jaar om een gooi te doen naar een nieuw PR.