Interessante dingen die mijn petje te boven gaan en ook: bedankt genieën!

Tijdens de nieuwjaarswensen op 1 januari kwam het boek “Een kleine geschiedenis van bijna alles” van Bill Bryson ter sprake en ik ben daar eens in beginnen lezen.

In het boek komen diverse onderwerpen aan bod: van sterrenstelsels, het ontstaan van de aarde tot atomen. Interessant!

Maar ook allemaal dingen die mijn petje te boven gaan.

En hoe meer ik over het heelal lees hoe minder ik er van begrijp. Als ik lees dat in onze melkweg alleen er heel voorzichtig geschat 1 miljoen planeten zouden zijn waar leven op zou moeten zijn slaat mijn fantasie op hol.

En als er dan nog eens 140 miljard of meer sterrenstelsels zijn wordt het al helemaal te gek voor woorden. De kans dat we alleen zijn is dus eigenlijk belachelijk klein maar de afstanden tussen de beschavingen zijn gewoon belachelijk groot en met belachelijk groot bedoelen ze ook mega hyper belachelijk groot maal een miljoen.

Bekijk zeker onderstaand filmpje eens.

mijn mind is blown iedere keer 🙂

Als ik in het boek lees over wetenschappers als Newton en konsoorten denk ik dat wij, gewone stervelingen, heel onze techniek en wetenschap te danken hebben aan enkele genieën.

Zonder die genieën waren we nergens, geef toe zou jij in staat zijn om dingen als de gloeilamp of het internet uit te vinden? Had het van sukkelaars als mij afgehangen zaten we nu nog in een grot zonder vuur. Al eens vuur proberen te maken zonder hulpmiddelen? Ik wel, niet gemakkelijk!

Dus bij deze: bedankt genieën!