Vandaag begint 2016 pas echt

Om te beginnen: Beste wensen aan iedereen die ik nog niet gezien of gehoord heb dit jaar. Dat al uw doelen dit jaar bereikt mogen worden en vooral vergeet niet te genieten van de weg naar het doel toe anders blijft het meestal toch een doel ergens in de verte wat je ondanks goede voornemens nooit bereikt.

Laat ons eerlijk zijn, vandaag 4 januari, begint 2016 pas echt.

Al dat feesten en het nieuwe jaar inzetten hoort er bij maar het jaar begint pas echt weer op de eerste werkdag.

Terug met de voeten op de grond, terug naar de orde van de dag.

Ook terug structuur, de wekker weer op 5u50, de kinderen terug naar school, Annelies en ik terug werken, …

Vandaag moeten de goede voornemens omgezet worden in actie en liefst kleine stappen waarmee je stap voor stap naar je doel gaat.

Mijn eerste 7 minutes workout en 100 kettlebell swings zitten er al weer op, weer 1 kleine stap richting mijn sportief doel: Een marathon onder de 3 uur lopen.

Of ik dat doel in 2016 ga halen staat helemaal niet vast, stukje bij beetje werken aan de conditie en vooral blessurevrij geraken zijn de eerste stappen naar het doel toe.

Mijn doel is dus eerder: “zonder blessures werken aan een conditie die het mogelijk maakt een marathon onder 3u te lopen.”

En iedere training is een stap die ik plezant vind maar het einddoel motiveert wel om bvb gisteren toch te gaan fietsen terwijl de nattigheid op de weg mij voor geen meter aanstond. 🙂

Ook op het werk ga ik vandaag doelen oplijsten en daar zorgen voor een “stap voor stap”-stappenplan zodat het doel op zich een bijzaak wordt en een resultaat van de weg er naar toe in plaats van een doel ergens in de verte.

Een nieuwe content kalender voor de Inventisblog is stap 1 voor vandaag!

Laat 2016 nu maar komen!

Wat zijn jouw doelen? Laat het hier of op Facebook zeker weten, dan kunnen we misschien elkaars accountability partner zijn 😉 want een doel waar anderen van op de hoogte zijn is vaak gemakkelijker haalbaar dan een doel dat enkel in je eigen hoofd zit.