Instagram zonder advertenties

Ik deed laatste een navraag via Twitter of iedereen ondertussen advertenties te zien krijgt op zijn Instagram-account.


Ik hoor her en der mensen klagen dat er veel advertenties op hun Instagram-account verschijnen. Ik blijf voorlopig gespaard van de advertenties mijn Instagram (https://www.instagram.com/jente/).

Aangezien ik bezig ben met online marketing vind ik het over het algemeen niet erg om advertenties te zien en was dus ook benieuwd naar de Instagram advertenties. Ik installeer ook bewust geen adblockers omdat ik advertenties wel interessant vind. Maar op Instagram mij slaan ze dus consistent over…

Waarom?

Ik vroeg me gisteren af waarom ik geen advertenties krijg en denk dat ik de verklaring gevonden heb. Ik gebruik een ander e-mailadres voor mijn Instagram-account dan voor mijn Facebook-account.

Aangezien Instagram van Facebook is en Instagram-advertenties via het Facebook advertentienetwerk lopen lijkt mij dat een plausibele verklaring.

Facebook weet door de tegenwoordig alom tegenwoordige Facebook-pixel op welke sites ik surf en wat ik interessant zou kunnen vinden.

Maar aangezien mijn Instagram niet aan mijn Facebook-account gekoppeld is heeft Instagram totaal geen data van wat ik interessant zou vinden en heeft (tot nu toe) dan maar besloten om geen advertenties te tonen aangezien deze totaal niet relevant zouden zijn voor mij.

Nu het dilemma:

Ga ik m’n accounts koppelen of niet? Ik zou wel graag wat advertenties zien ter inspiratie maar ik ben er nog niet helemaal uit ;).

4 thoughts on “Instagram zonder advertenties”

  1. Wel, mij stoort dat niet, die reclame. Zolang het maar relevant is, en niet totaal at random… Als dat er voor zorgt dat ik dingen als Instagram gratis kan gebruiken, doen ze maar 🙂

Comments are closed.