Fuck gemiddelde snelheid in Strava

Strava, je weet wel die website waar je aan iedereen laat zien wat, waar, hoe hard en hoe ver je gesport hebt, is een plezant iets maar om trainingen te loggen sluipt er bij mij toch een gevaar in.

Ik geef toe dat ik bij vlotte trainingen voor mijn vorige marathon vaak dacht, die gemiddelde snelheid zal weer mooi staan op mijn Strava!

Maar dat is dus fout, bij trainingen draait het niet om gemiddelde snelheden en afstanden op Strava! Je kan beter gericht aan je conditie werken dan aan je Strava ego.

Waar schuilt het gevaar dan?

Opwarming? Pff dat is slecht voor mijn gemiddelde!

Cooling down? Pff dat is slecht voor mijn gemiddelde!

Lopen onder de vetdrempel? Pff dat is slecht voor mijn gemiddelde!

En wat komt daar van? Blessures… Blessures zijn pas slecht voor je gemiddelde!

Maar bij deze een nieuw voornemen voor m’n volgende marathon: Ik ga mij niks aantrekken van gemiddelde snelheden.

Gemiddelde hartslagen gaan deze keer tellen!

Ik neem mij ook voor om iedere training heel rustig te starten en heel rustig te eindigen.

Dus Fuck gemiddelde snelheid in Strava, gemiddelde hartslag is de shit! 🙂

2 thoughts on “Fuck gemiddelde snelheid in Strava”

  1. Het draait zeker niet om de gemiddelde snelheid maar ook niet alleen om gemiddelde hartslag. Kwaliteit en effect van de training is belangrijk zo ook het herstel. Wat opwarmen en cooling down betreft. Doe dit eventueel off the record dan weet je zeker dat de uitvoering goed is tenzij je elke meter die je loopt wilt registreren uiteraard. Ik loop mijn cooling down vrijwel altijd off the record en zeker niet om de gemiddelde snelheid hoog te houden maar gewoon omdat het goed moet gebeuren en omdat het weinig meer met hardlopen te maken heeft.

  2. Herkenbaar. Ik focus mij ook op mijn hartslag ipv (gemiddelde) snelheid. Aangezien ik “maar” tot 150 mag gaan en daar snel aanzit, loop ik in vergelijking met andere lopers pokketraag, maar het hart is wel blij na de workout 🙂

Comments are closed.