Wat als ik terug 20 was en 2,5 maand vakantie had

De zomer was ook dit jaar weer druk gevuld met werken, een paar uitstappen en wat minivakanties.

Een goede mix van spanning en ontspanning maar als ik ergens spijt van heb is het het feit dat ik vroeger toen het nog kon niet meer uit de zomervakanties heb gehaald.

Ik weet het met spijt hebben geraakt ge nergens maar toch…

Spijt dat ik niet eens de wijde wereld in ben getrokken voor een langere periode.

Geen verre dure exotische bestemmingen, nee gewoon te voet of al liftend met een tentje ergens naartoe. Geen locatie die bij vertrek vast ligt gewoon vertrekken en we komen terug als de zin of het geld op is of wanneer de school terug begint. Gewoon tijdloos rondzwerven. Want nu is meestal alles tot op de minuut gepland.

Maar waarom heb ik dat toen niet gedaan toen het nog kon?

Waarschijnlijk had ik toen andere interesses? Het beschikbare budget moest toen dienen om naar Werchter, Pukkelpop en naar het zwembad te gaan? Ik weet het eigenlijk niet meer.

Vast staat wel dat 2,5 maanden gewoon doen geen herinneringen voor het leven creëert. Her en der is er wel iets wat er is blijven hangen van de lange zomers maar dat had toch beter gekund denk ik dan.

Op m’n 20ste was er tijd maar was er geen budget, nu is het budget minder een probleem maar is tijd de alles bepalende factor.

Als ik nu terug 20 was en 2,5 maanden zomervakantie had zonder verplichtingen zou ik deze toch beter benutten.

Ik zou om te beginnen 1 maand vakantiewerk gaan doen en met het geld dat ik daar zou verdienen in de hand er op uit trekken. Naar het Noorden, naar het Zuiden? Maakt niet uit naar waar.

Ben ik de enige die daar zo over denkt?

Als ik met pensioen ga zal ik dat nog wel eens inhalen zeker?

Nu houd ik het bij korte trips, eind deze maand 5 dagen GR20 op Corsica, ik kijk er al naar uit!!!

2 thoughts on “Wat als ik terug 20 was en 2,5 maand vakantie had”

  1. Klopt helemaal. Iets waar ik ook spijt van heb. En je kunt het nooit goedmaken. Jonger worden we er nooit op 😉

    Ook niet vergeten dat kinderen krijgen een héél bepalende invloed heeft en het dan nog moeilijker maakt.

    Maar om je gerust te stellen. De plannen komen bij mij alleszins terug nu de teller van 50 in zicht is (duurt niet meer zo heel lang) en de kinderen ook ouder en zelfstandiger worden.

    Bedoeling is toch – als de gezondheid het toelaat – omdat nog ooit goed te maken 😉

  2. Ik was eergisteren net hetzelfde aan het denken. Ik heb “spijt” dat ik na het afstuderen in het middelbaar niet gewoon een jaar ben gaan rondtrekken op avontuur. Het mocht niet van de ouders in mijn geval.. Deels omdat ze van mening waren dat ik daarna niet meer zou gaan studeren (wat ik uiteindelijk toch niet gedaan heb) en mijn gezondheid was voor hen ook een belangrijke factor. Dusja, maar ik heb mij voorgenomen om daar toch maar eens verandering in te brengen.. 😉 (Geen jaar op reis, maar toch een groot deel van de wereld leren kennen)

Comments are closed.