En de kleine zelfstandige, hij schoot zichzelf vrolijk in de voet

In tijden dat je als kleine zelfstandige meer en meer concurrentie krijgt van grote ketens en het internet is service naar mijn mening DE factor waar je het verschil kan maken.

Maar dat is niet voor iedereen even duidelijk blijkbaar.

Vorige week kwam mijn schoonmoeder hier aan met 2 iPhones. Mijn oude 4S die ze ooit van mij gekregen had en een nieuwe 4S.

Haar oude was wat nat geworden en had het begeven. Ze was ermee naar de plaatselijke fotograaf/mobiele telefoon expert (ik ga geen namen noemen) gegaan en had haar probleem uitgelegd.

Hij onderzocht het toestel en besloot een nieuwe batterij in het toestel te steken. Een nieuwe batterij en een hoesje zodat de iPhone niet meer zo snel nat zou worden: Dat is dan 117 euro mevrouw.

Maar…

De iPhone werkte nog steeds niet, hij vond geen netwerk. Hij had dus een iPod van de iPhone gemaakt, goed gedaan maar helaas niet goed genoeg.

hmm wat kunnen we nog doen?

Een nieuw toestel kopen!

Hij had toevallig nog een identiek toestel liggen en voor 349 euro was het verkocht. We zullen maar niet zeggen dat 32gb niet identiek is aan 8gb zeker? En dat datzelfde toestel bij Coolblue 100 euro goedkoper is?

Een beetje duur betaald maar hier stopt het niet.

De gegevens van de oude iPhone op de nieuwe iPhone zetten, dat ging niet. Dat was een probleem, opnieuw van 0 beginnen was de boodschap.

Daar wringt bij mij het schoentje! Ok hij heeft goed verdiend aan de zinloze batterij en de te dure iPhone maar waar is de service? Zet toch even die gegevens om!

Ik heb dat dan maar even voor de schoonmoeder gedaan. Oude iPhone insteken, reserve kopie maken, nieuwe iPhone insteken en reserve kopie terugplaatsen, nog geen 10 minuten werk!

Ik was even de held van de dag voor de schoonmoeder en de fotograaf/mobiele telefoon expert van het dorp is een klant kwijt.

Een beetje service had toch wel gemogen, help de klanten die tot in je winkel komen, dat is DE factor waar je het verschil kan maken!

En in een klein dorp gaat zo’n daad van slechte service heel snel rond… En dan zijn er nog vervelende mensen die daar een blogpost over schrijven.

Dat moest weer even van m’n hart.