Iets naamloos doden voor de lol is niet zo erg?

De Amerikaanse tandarts die even op vakantie leeuw Cecil een pijl door het lijf joeg heeft de hele wereld weer over zich gekregen.

Terecht zeker?

Als er iemand voor de lol een dier doodt schreeuwt iedereen weer moord en brand maar als we voor de lol tijdens een barbecue wat vlees naar binnen werken is dat geen probleem. Want die dieren hadden geen naam hé, toch???

Ik stel voor dat we dan alle koeien, varkens en andere dieren ook een naam geven, dan gaan we die ook niet voor de lol doden. Want vlees eten doen we ook voor de lol.

En kom niet af dat we vlees nodig hebben, je kan gerust zonder. Vlees eten we voor het genot, niet uit noodzaak. Ik eet al een jaar of 17 geen vlees meer en ik leef nog.

Moest ik dieren moeten eten uit noodzaak om te overleven zou ik dat zeker doen. Dan zou ik er geen probleem mee hebben om Kitty de kip of Vlekje het konijn op te eten :). Gus, onze hond, zou ik wel pas als laatste in de oven schuiven.

Maar tot nu toe is dat nog niet nodig geweest dus is vlees eten voor mij iets wat je voor de lol doet.

Begrijp mij niet verkeerd, die tandarts heeft een walgelijke hobby en ik hoop dat hij zelf ooit door een hongerige leeuw langs achteren aangevallen wordt maar voor mij mag er wat harder geroepen worden op andere wantoestanden ook.

Ik wil u zeker niet overtuigen om ook vegetariër te worden, die fase ben ik al even gepasseerd. Maar denk even aan Cecil de leeuw, Bella de koe en Vera het varken bij de volgende barbecue.

Smakelijk!

Dat moest toch weer even van mijn hart…