Liften, wordt dat nog gedaan?

Heel, heel af en toe zie je nog eens iemand met z’n duim omhoog naast de weg staan. Beste mensen, deze persoon bootst niet de Facebook “Like” button na, nee deze persoon is aan het liften!

Neem die persoon mee en sla praatje!

Ik heb de indruk dat liften bijna niet meer gedaan wordt en dat het iets geworden is wat enkel “marginalen” zouden doen.

Zonde!

Ik heb vroeger veel gelift en veel zotte avonturen meegemaakt.

Zoals die keer dat we werden meegenomen door een wannabee rallypiloot die ons op 15 minuten van Hasselt naar Hechtel bracht (duurt normaal toch 30 min) en daarna het gepast vond om ons pas af te zetten nadat hij even rondslipte op de grote baan. Heeeeel gevaarlijk maar wat een ervaring! De adrenaline gierde door ons bloed! 🙂

Of die keer dat we werden meegenomen door iemand die (niet in de winter) een muts droeg en een sjaal voor z’n mond had in de auto. Een anonieme chauffeur als het ware.
De conversatie die ik mij nog herinner: “Naar waar moeten jullie? Naar Hasselt. Ok, ik ook, ik moet in de buurt van het station zijn. Ok.” En dat was het zowat volgens mij. Dat was een ongemakkelijke rit 🙂 Maar dat zag er ook weer veel gevaarlijker uit dan dat het was, we mochten netjes uitstappen waar we wouden.

Of die keer dat er een gezin stopte met wel 5 of waren het 6 kinderen op de achterbank en volgens mij ook nog een hond in de koffer. We bedankten vriendelijk voor de rit maar ze stonden er op dat ze plaats zouden maken zodat we er nog bij konden. Gezellige rit was dat! Er kunnen heus meer dan 6 personen in 1 auto!

Of die tientallen keren dat die man uit Sint-Truiden met zijne Renault Espace ons rondgereden heeft. Een vreemde maar vriendelijke man die rondreed op zoek naar lifters en ze naar hun bestemming bracht, zomaar voor de lol. Heel kosjer was dat ook niet maar toch, bedankt “ouwe”, want zo noemden we hem. Spijtig dat we nooit z’n naam gevraagd hebben.

Of die keer dat we tijdens de examens toen we eigenlijk moesten studeren eens naar Hasselt gingen liften net na school… En toen nam een leerkracht ons mee natuurlijk. Awkward moment…

Aangezien ik te koppig was om de bus te nemen en de timing van liften nog al eens onbetrouwbaar is heb ik 1 negatieve ervaring gehad met liften.
We gingen die avond naar een optreden van Rage Against The Machine in Vorst Nationaal als ik mij niet vergis. Een koude winteravond in Januari 2000. Misschien dat we er die avond te ruig uitzagen maar niemand, maar echt niemand wou ons meenemen. We zijn na enkele uren moeten afdruipen en dat deed pijn, Rage Against The Machine missen door onze eigen koppigheid.

Maar voor de rest heb ik vooral goede herinneringen aan liften, veel interessanter en avontuurlijker dan de bus!

Maar goed, mijn vraag was: “Liften wordt dat nog gedaan?”

Nog iemand liftavonturen? Vertel ze in een reactie!

2 thoughts on “Liften, wordt dat nog gedaan?”

  1. Ook veel gelift vroeger, de avontuurlijkste waren ‘s nachts maar de grappigste die ik heb meegemaakt was op bivak met de chiro. We hadden dropping en werden per 2 met een panlat van 3m gedropt zodat we niet konden liften maar we waagden het er tochop. Tot onze hilariteit stopte er een pipo de clown die op weg was naar een kinderfeestje met zijn auto gans vol ballonnen. 2man en een panlat konden daar nog wel bij dacht hij. Dus ene van voor en ene van achter en de panlat buiten het raam gehouden en netjes op de plaats afgeleverd. Da vond ik ene om te onthouden…

  2. Sure, tijdje terug nog iemand bij zijn werk afgezet die zich verslapen had. Altijd leuk om lifters blij te maken.

Comments are closed.