Start to barefoot run dag 10

Ik ben nu 10 dagen ver in mijn start to barefoot challenge en ik heb het gevoel dat m’n voeten het al wat gewoon beginnen te worden.

Ik ben zowat iedere dag op blote voeten de hond gaan uitlaten en ik moet zeggen dat kiezel, de ondergrond waar ik op gestart ben zowat de ergste ondergrond is die er bestaat om blootvoets op te lopen.

Tegels, gras, veldwegen, zelfs bospaadjes voelen zacht aan tegenover de hel van een kiezelstrook. Hoe kleiner en scherper de kiezel hoe erger en volgens mij hebben wij de ergste kiezel die er is, knoerhard aangereden en daar bovenop wat losliggende scherpe steentjes. Het vertrek en de aankomst is telkens een opgave, al heb ik de indruk dat het al een stuk beter gaat dan op dag 1.

Wat mij wel is opgevallen dat temperatuur een belangrijke factor is. Volle zon op asfalt is heet en vorige week woensdag voelde het aan als ijs. En m’n voeten hadden gelijk het had in Diepenbeek -2 graden aan de grond gevroren, dus hier in Hechtel zal het ook wel dichtbij het vriespunt geweest zijn.

Barefoot running in de winter lijkt mij niet echt een optie.

Ik heb het tot nu toe vooral bij wandelen gehouden maar af en toe heb ik al eens 50 meter gelopen. Het viel mij direct op dat je geen moeite moet doen om met een voorvoetlanding te lopen, dat gaat gewoon vanzelf. Maar ik heb nog te veel schrik om op iets scherps te trappen, dat vertrouwen moet nog komen.

Na een fikse bui op blote voeten gaan wandelen heeft ook z’n charmes, lekker fris en zompig. Moet je zeker eens proberen!

Op naar de volgende 10 dagen!

Op Youtube zijn er trouwens interessante video’s over barefoot running te vinden: