Creatief met Lego? Weg met de handleidingen!

Ik geef het gerust toe, ik ben 35 en speel graag met Lego. 🙂

Sinds een jaar ofzo zijn Floris en Kamiel oud genoeg om met Lego te spelen, daar had ik op gewacht! EINDELIJK met iets echt plezant spelen!

Ik maak wel eens graag een puzzel met de jongens of speel wel eens een gezelschapsspel maar samen met de Lego spelen vind ik toch veruit het plezantste.

Hoe begin je aan een collectie Lego?

Als eerste kocht ik een politiekantoor en politiewagen voor de jongens. Maar eens dat dat gebouwd was was de lol er eigenlijk vanaf. Daar kunnen we geen plezante bouwsels mee maken.

Ik ging dezelfde week nog op zoek naar een andere mogelijkheid om onze collectie te starten. Heel de Lego City reeks kopen leek mij geen goed plan.

Vroeger had ik een grote zak met allerhande Lego in, daar kon ik mee maken wat ik wou. Dat wou ik voor de jongens (en mezelf) ook weer hebben.

Gewone klassieke blokken hadden we nodig, toen kwam ik bij de Lego classic serie uit, dat moesten we hebben! Nu een doos of 5-6 van die Lego classic serie hebben we een mooi startcollectie.

Startcollectie? Inderdaad je kan nooit genoeg blokken hebben.

Creatief met Lego?

Als je echt creatief met Lego wil zijn moet je afstappen van gewoon de handleiding te volgen. Breek het originele eens af en maak zelf iets.

Lego is geen modelbouw hé, daar moet je zorgvuldig en zo waarheidsgetrouw mogelijk het origineel namaken. Dat is niet de bedoeling van Lego!

Zo hebben Floris en Kamiel gisteren het saaie gewone vliegtuig (wat al schade had opgelopen bij een mini vliegramp) omgebouwd tot een speciaal vliegtuig dat een kampvuur voorttrekt.

2015-03-29 20.22.14

Dat is tenminste creatief met Lego spelen. Weg met de handleiding! “Think outside the box”-toestanden.

Lego zelf stuurde onderstaande brief naar ouders en ze hebben gelijk! Bouw gewoon waar ge zin in hebt.

Schermafdruk 2015-03-29 21.06.29