Waarom ik geen insectenburgers eet

Er liggen sinds enkele maanden insectenburgers naast de vleesvervangers in de Delhaize. De hamburgers van Insecta zien er net hetzelfde uit als de vegetarische hamburgers maar toch eet ik ze niet.

Waarom niet?

Ik ben een jaar of 17 vegetariër, ik ben de tel wat kwijtgeraakt en volgens mij zijn krekels en meelwormen ook dieren dus ik eet ze niet.

Als je als vegetariër wel insecten zou eten, waar trek je dan de lijn? Surimi, garnalen en mosselen dan ook maar eten? Daarna een inktvis proeven misschien? Dan is de stap naar vis ook snel genomen. En kip? Dat is toch ook vegetarisch volgens sommigen?

Nee bedankt, ik heb het voor mezelf uitgemaakt om geen insecten te eten omdat dit levende dingen zijn en ik ze niet nodig heb.

Ik vind wel dat insecten eten veel beter is dan een koe of een varken binnenspelen. Minder dierenleed (Een koe heeft ongetwijfeld meer bewustzijn dan een krekel) en veel minder belastend voor het milieu dus ik kan alleen maar aanmoedigen dat er insecten op tafel komen als mensen daar een steak minder door eten. Als vegetariërs overschakelen naar insectenburgers vind ik dat helaas een stap terug in de verkeerde richting.

Zin in insecten gekregen ondertussen? Kijk zeker onderstaande TED talk over het eten van insecten.