Ik eet gezond en ik eet rotzooi!

Gezond eten is HOT op dit moment en ik doe graag mee aan die hype maar er zijn grenzen.

Het is niet omdat je gezond wil gaan eten dat je ineens alles moet laten en je overal schuldig over moet voelen. Ik eet nu een stuk gezonder dan een jaar of 2-3 geleden: Een gezond ontbijt, ‘s middags een slaatje en soep, ‘s avonds gezond eten van HelloFresh.

Veel minder suiker, meer groenten, minder slechte vetten…

Maaaaaar… Ik eet ook rotzooi zonder mij schuldig te voelen. Zo at ik eergisteren na de maaltijd soep van HelloFresh nog een paar boterhammen met extra choco. Ik had net er voor 10km gelopen en mijn lichaam zei: “Alleen soep? Daarvan kunnen we niet blijven lopen hé makker, geef mijn eens wat vetzakkerij!”.

Gisteren bestelde ik nog eens een vettig wit broodje ‘s middag. Soms kan dat smaken.

Ik eet soms 2 of 3 stukken chocolade met nootjes per dag als tussendoortje, omdat dat lekker is!

Dus 1 tip: eet gezonder maar ga niet leven als een monnik.

Gebruik bvb de 80/20 regel, eet voor 80% gezond en 20% rotzooi dan eet je volgens mij gezonder als 90% van de bevolking maar kunt ge toch nog genieten van wat vetzakkerij.

Op deze manier ben ik toch 13 kilo met de vingers in de neus kwijtgespeeld en we zijn tenslotte geen topsporters waar hun succes afhangt van iedere gram.