Powershake, mijn versie van een gezond ontbijt

Tot een jaar of 2 geleden bestond mijn ontbijt meestal uit van die Prince start koekjes en een halve liter Chocovit. Na het lezen van the 4-hour body van Tim Ferriss vond ik van mezelf dat ik niet goed bezig was qua voeding. Te veel koolhydraten en suikers van ‘s morgens bij het ontbijt tot ‘s avonds de snacks in de zetel. Overal zat een shitload aan suiker in.

Ik ging op zoek naar een ontbijt dat qua samenstelling wat gezonder was en ook minder suiker bevatte want een te veel aan suikers zorgt er voor dat je de hele dag van suikerpieken naar suikerdips gaat. En die suikerdips zorgen er voor dat je jezelf leeg voelt en als een drugsverslaafde weer op zoek gaat naar een nieuw shot suiker.

Aangezien iedere morgen eieren bakken of groenten klaarmaken niet praktisch was kwam ik uit bij een eiwit-shake. Je kent dat wel van die shakes die wannabe bodybuilders drinken.

Een eiwit-shake zorgt er voor dat je lichaam ‘s morgens veel eiwitten binnen krijgt en minder suiker waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt en geen suikerpiek gevolgd door een suikerdal krijgt.

Ik ben begonnen met een standaard shake van halfvolle melk met 30 gram Whey eiwit. Maar beetje bij beetje heb ik de shake getuned tot wat hij nu is.

Wat draai ik nu zoal in mijn powershake? (Niet allemaal samen, ik wissel iedere dag wat af)

Iedere dag

Afwisselend

Dat alles gooi ik in een shakebeker, 1 minuut met de staafmixer er door en voila een lekker powerontbijt op geen 5 minuten tijd.

Dit ontbijt eet ik nu al een jaar of 2 en ik voel er mij veel beter bij dan bij een boterham met choco of ontbijtgranen.

4 thoughts on “Powershake, mijn versie van een gezond ontbijt”

  1. Dag Jente,
    Welke hoeveelheden gebruik je per shake ? Wij, Koen Schrooten, en ik willen hier ook mee beginnen maar met hoeveel soya drink begin je ? 300ml, 500ml ?
    Martine

    1. hey Martine, ik gebruik een grote shakebeker met een totaal volume van 700ml en die zit toch tot boven vol zodat ik nog net kan mixen. Als je een shake wil maken om er lang tegen te kunnen kan je best zo weinig mogelijk suikers gebruiken.

    1. Sander, geen idee wat er in zit, ik heb ze nog niet geprobeerd. Ik hou het liever zo puur mogelijk. Belangrijk is om na te kijken of er niet te veel toegevoegde suikers in zitten.

Comments are closed.