Wat ik goed vind aan Smartmat en HelloFresh

Sinds enkele maanden ben ik fan van Smartmat en HelloFresh, je weet wel die ingrediënten en recepten die aan huis geleverd worden.

Voordelen

Geen inspiratie nodig
Ok koken en creativiteit zouden hand in hand moeten gaan als we grote chefs en hobbykoks moeten geloven maar voor de dagelijkse maaltijden is telkens iets zoeken om te eten er vaak te veel aan. Zowel Smartmat en Hellofresh kiezen voor jou en neemt alle keuzestress weg. Eten wat de pot schaft! En dat vind ik echt een voordeel, de recepten zijn altijd beter dan wat mijn ideeën zouden kunnen voortbrengen.

Gezond
De maaltijden van zowel Smartmat en HelloFresh zijn gezond te noemen, veel gezonder dan wanneer we zelf zouden koken. Er worden veel minder koolhydraten voorgeschoteld dan wat we normaal zouden eten. Veel verse groenten, veel salades, veel variatie… Ik ben er van overtuigd dat x maanden Smartmatten goed is voor je gezondheid en je gewicht.

(bijna) Alle ingrediënten bij de hand
Alle ingrediënten van een recept uit een kookboek bij elkaar zoeken is vaak een hele queeste. Bij Smartmat en HelloFresh krijg je mooi al de ingrediënten aangeleverd zonder zoektocht! (op enkele basic zaken zoals olijfolie, peper, zout… na)

Juiste hoeveelheid
Ik gooi niet graag eten weg en helaas ben ik heel slecht in het schatten van hoeveelheden als ik moet koken. Bij de geleverde pakketten worden de hoeveelheden goed afgewogen. De maaltijden zijn altijd voldoende om goed te eten en meestal schiet er nog een kleine maaltijd over die ik dan de middag nadien opeet. Zelden moet ik iets weggooien.

Lekker
Niet onbelangrijk, ik vind de maaltijden echt lekker!

Kwaliteit
De kwaliteit van de producten is perfect, beide partijen proberen zo veel mogelijk bioproducten en producten van hoge kwaliteit aan te bieden en dat merk je er ook aan.

Nieuwe dingen ontdekken
Wekelijks zit er ergens wel een of ander ingrediënt bij wat ik niet ken of nog nooit gegeten heb. Zo heb ik gisteren pasta met baba anousche klaargemaakt. BABA ANOUSCHE??? Ik had er nog nooit van gehoord maar het was weer lekker.

Voordeel voor Annelies is dat ik kook
Ik kook de dingen van Smartmat en HelloFresh echt graag, om 18u30 thuiskomen en dan nog beginnen met koken, sommige mensen zien dat niet zitten maar ik doe dat echt graag. Ik vind dat ontspannend.

Nadelen

Niet altijd thuis
We krijgen iedere maandag 3 maaltijden geleverd maar soms zijn we bvb dinsdag en/of donderdag niet thuis. Dan is het soms puzzelen en wringen om de maaltijden op te krijgen.

Niet kindvriendelijk
Floris en Kamiel zijn niet de moeilijkste eters maar zowel de gerechten van Smartmat en HelloFresh zijn veel te hoog gegrepen voor hun smaakpapillen. Een lauwwarme pasta-auberginesalade met baba anousche krijgen we niet aan de jongens verkocht. Annelies kookt daarom meestal nog apart voor hen.

Soms te veel werk
Vooral bij Smartmat was het soms net iets te veel werk om eten op tafel te krijgen. Ik wil gerust 30-35 minuten koken maar als het eerder 50-60 minuten wordt is het te lang voor door de week. Ik heb het gevoel dat de maaltijden van HelloFresh net iets sneller klaar zijn.

Niet gaan winkelen gaat helaas niet
Het feit dat de producten netjes aan de deur geleverd worden is ook een pluspunt. Iedere maandag krijgen we de box met verse ingrediënten voor de komende 3 dagen thuis geleverd. Maar we moeten natuurlijk nog naar de winkel voor andere zaken, het zou leuk zijn als Smartmat en HelloFresh hun gamma zouden uitbreiden met een soort collect&go zodat we onze andere boodschappen ook geleverd zouden krijgen.

HelloFresh of Smartmat?

Ik heb ze beiden uitgebreid getest en op dit moment hebben we voor HelloFresh gekozen. Waarom? Vooral omdat HelloFresh iets sneller klaar is. Iets eenvoudiger maar zeker zo lekker! HelloFresh is ook net iets goedkoper dan Smartmat.

4 thoughts on “Wat ik goed vind aan Smartmat en HelloFresh”

    1. Peter, wij hebben het vegetarisch pakket en dat is meestal toch wat te moeilijk van smaak voor de jongens thuis.

  1. Ik zou het zelfs niet verkocht krijgen aan mijn puber van 15,..dat is de enige reden waarom wij er nog niet met begonnen zijn 🙂 en op trainingsdagen moet het soms gewoon heel snel gaan 🙂

Comments are closed.