Dankzij Kompany & co ben ik een voetbalpapa

Sinds september 2014 sta ik bijna iedere zondagvoormiddag naast een voetbalveld om te supporteren op Floris. Ik heb nooit echt iets gehad met voetbal, maar een match van de U6 van Hechtel wil ik op dit moment niet missen!

Hoe komt het dat Floris begonnen is met voetballen?
Hier thuis werd er eigenlijk nooit naar voetbal gekeken laat staan over voetbal gesproken voordat Floris een voetballer was. Dus van thuis heeft hij het zeker niet meegekregen.

Waar heeft hij dan de voetbalmicrobe opgelopen?

In juni vorig jaar haalde de Rode Duivels-gekte ongekende hoogtes omdat we na 12 jaar sukkelen nog eens aan een eindronde van een WK mochten meedoen. Overal waar je keek was er wel iets van de Rode Duivels te zien. Supermarkten lagen vol met Rode Duivels gadgets, alle marketingbudgetten werden aangesproken om geen kans onbenut te laten om een graantje mee te pikken van het succes van Kompany & co.

Ook in de kleuterklas ging het WK niet onopgemerkt voorbij en daar is Floris volgens mij besmet geraakt met de voetbalmicrobe. Floris z’n vriendjes gingen voetballen dus Floris ging mee.

Nu een half jaar later zindert bij Floris de Rode Duivels-gekte nog steeds na. “Wat wil je later worden Floris?”, “Ik wil Rode Duivel worden!”. Ik zeg dan steevast: “dan moet je heel veel oefenen”. En dat doet Floris dan ook, weer of geen weer Floris wil altijd voetballen.

Kompany & co zijn op deze manier verantwoordelijk voor duizenden nieuwe voetballertjes. Floris kent ook alleen maar de Rode Duivels, vraag hem niet achter spelers van Genk, Club Brugge of Anderlecht, enkel de Rode Duivels tellen voor hem.

Dus Kompany, Hazard, De Bruyne, Courtois en co gedraag jullie een beetje aub. Jullie zijn een rolmodel voor een hele generatie nieuwe voetballertjes. Jullie zijn niet alleen persoonlijk verantwoordelijk voor onze komende EK en WK deelname maar ook voor de WK’s wanneer jullie al lang binnen zijn. De spelers van het WK in 2030 zijn waarschijnlijk begonnen met voetballen dankzij jullie.