Hoe ik mijn middagdipjes verslagen heb

Goed gegeten en daarna lekker op een stoel gaan zitten achter je bureau in een gezellig warm kantoor en dan… een middagdip om van om te vallen!

Concentreren wordt moeilijker, je ogen worden zwaar, een dutje zou deugd doen!

Ik had daar enkele jaren geleden vaak last van, mijn remedie was dan tegenover ons kantoor een “dipdestroyer” (lees Red Bull) gaan halen voor een shot energie.

Dat werkte meestal wel, maar ideaal was dat toch niet.

Waar lag eigenlijk het probleem?
Meestal denk je bij een middagdip dat je te weinig geslapen hebt, maar slaaptekort is vaak niet de oorzaak van een middagdip. Bij mij was een suikerdip de oorzaak.

Tot 2 jaar geleden at ik meerdere keren per week pasta en dronk ik daarbij 2 glazen Icea Tea. Lekker maar niet zo gezond helaas.

De snelle suikers in de Icea Tea en pasta zorgen voor een suikerpiek, gevolgd door een suikerdip en daar kwam mijn middagdip vandaan!

Sinds een jaar of 2 probeer ik koolhydraten te vermijden bij het middageten. Geen wit brood, geen pasta, geen Ice Tea, … Enkel dingen met een lage Glycemische index.

Wat eet ik nu bijna iedere middag?

Soep met een slaatje en weg zijn de middagdipjes!

Heb je genoeg gegeten met alleen soep en een slaatje? Ja! We eten gewoonweg te veel in 1 keer tijdens de middag. Ik eet liever wat extra tussendoor, dat houdt de suiker en honger onder controle, dan heb je meer dan genoeg met soep en een slaatje, zelfs als ik ‘s morgens al 10km gelopen heb.